Bosses staty

Sluta aldrig kramas
”Får jag en kram så blir jag på gladhumör!” brukade Glada Hudik-teaterns skådespelare Bosse Östlin säga. Man kan nog hävda att han givit kramen ett ansikte i Sverige, inte minst genom filmen ”Hur många kramar finns det i världen?” där Bosse spelade mot bland andra Per Morberg.

Den 20 juli 2015 avled Bosse Östlin efter en hjärnblödning. Han var 61 år gammal och hade varit med i Glada Hudik-teatern ända från starten 1996. Glada Hudik-teatern och Hudiksvalls kommun ville att Bosses anda och kärleksbudskap skulle få leva vidare även efter hans bortgång, och som ett sätt att hedra honom restes en staty av Bosse på gågatan i Hudiksvall i november 2016.

Statyn, som är gjord av skulptören Hanna Beling, är uppvärmd och håller kroppstemperatur året om. Så om du flanerar på gågatan i Hudiksvall och känner dig lite nere – hälsa på Bosse och ge honom en varm kram. Det brukar vi göra när vi saknar honom för mycket.
Sagt om Bosses staty
”Att få förmånen att vistas i Bosses närhet var att få en lektion i kärlek och en påminnelse om hur mycket vi andra lätt tar för givet. Bara genom sitt nyfikna, väna väsen blev han en ambassadör för medmänsklighet och kärlek.”
Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern.

”Jag och Zlatan har samma näsa och överkropp.”
Bosse Östlin.

0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till Shop