Glada Hudik-teaterns tidslinje
1996 Glada Hudik-teaterns första föreställning hette Tomtar på rymmen och sågs av 400 personer. Majoriteten hade fått fribiljetter och tjatats dit av grundaren Pär Johansson.
1997 Sommar och soliga dagar
1998 Robert Skoog, vem är det?
1999 Indianer i djungeln
1999 Första mini turnén till Folkteatern i Gävle i samarbete med Folkteatern.
2000 Det stora bankrånet gick hem hos publiken och resulterade i sex extraföreställningar och 8 500 åskådare.
2001 Ha en underbar semester fick strålande recensioner och gladde hela 10 276 personer.
2003 Turné med Ha en underbar semester .
2003 Det bästa av Glada Hudik-teatern innehöll favoriter i repris från tidigare uppsättningar.
2005 Elvis blev det stora genombrottet för teatern. Föreställningen slog alla tidigare publikrekord hemma i Hudiksvall. Teatern sålde 15 000 biljetter i en stad det bor 15000
2007 Nu tar teatern steget till huvudstaden med nypremiären av Elvis på Cirkus. Föreställningen blir en stor succé även här och man spelar för utsålda hus. Totalt blir det 52 utsålda hus
2010 Glada Hudik teatern gör sin legendariska resa till New York. Totalt spelar 117 personer.
2010 SVT-dokumentären Elvis i Glada Hudik i fyra delar sänds.
Teatern medverkar i Melodifestivalen som pausunderhållning.
Pär Johansson sommarpratar i Sveriges Radio P1.
2011 En riksomfattande Elvis-turné avslutas med tre utsålda finalföreställningar i Globen. Över 170 000 personer har då sett föreställningen som spelats runt om i Sverige.
Samma år släpps filmen Hur många lingon finns det i världen? Den ses av 375 000 personer och blir den tredje mest sedda svenska filmen på bio det året.
2012 firade teatern 15-årsjubileum med konsertturnén Glada Hudik-teatern Live in concert. Tillsammans med ett 15-mannaband bjöds publiken på musik, sång och humorinslag.
2013 Hur många kramar finns det i världen? premiär.
2014 hade den moderna tolkningen av Trollkarlen från Oz premiär med specialskriven musik av Salem Al Fakir och Pontus de Wolfe. Föreställningen är den största satsningen hittills och har setts av över 100 000 personer. Parallellt med turnén genomförs projektet ”Barn föds inte med fördomar” som vänder sig till mellanstadieelever i syfte att lära eleverna att acceptera och uppskatta olikheter. Projektet är fortlöpande och har hittills engagerat drygt 50 000 elever och lärare runt om i Sverige.
Samma år sände TV4 dokumentärserien Trollkarlen från Glada Hudik, en serie i fyra delar om arbetet med föreställningen, från rollbesättning till turnépremiär.
2015 Teatern åker ut på en omfattande Sverigeturné med Trollkarlen från Oz.
Teaterns årliga träningsläger i Portugal startar. Utvecklingsstörda från hela landet ägnar en solig vecka åt träning, teater, dans och musik.
2016 Ikoner – en utställning om att få finnas har premiär. Fotoutställningen med 21 modeller med Downs syndrom är ett samarbete med Fotografiska Museet. Utställningen har sedan dess varit på turné både i Sverige och Norge.
Pär Johansson får priset Årets Eldsjäl på Svenska Hjältar-galan.
2017 Ny turné med Trollkarlen från Oz till många nya städer runt om i Sverige. Glada Hudik-teatern tar nu också steget utomlands då man tillsammans med Svenska Institutet tar projektet ”Barn föds inte med fördomar” till Lettland.
2018 Under våren åker Trollkarlen från Oz på avslutningsturné. Under hösten sätter teatern upp ett kultursamarbete tillsammans med ÖFK, Östersunds Fotbollsklubb. Det resulterar i två bejublade föreställningar av My life is based on a true story.
You Tube-serien Idas Träningsskola startar som ett led i teaterns friskvårdsprojekt med syfte att öka kunskapen kring kost, hälsa och träning.
2019 Citatboken ”Sluta aldrig kramas” ges ut.
2020 Premiär av filmen ’Catwalk’, det är en dokumentärfilm som fångar Glada Hudik-teaterns hjärta och själ – en hyllning till drömmar, mod och viljan att förändra världen. Filmen berättar historien om en grupp människor med funktionsvariationer som tillsammans kämpar för att ta plats på modescenen under Fashion Week i New York. Resan mot catwalken blir allt annat än enkel. Den är fylld av hinder, känslosamma stunder och tvivel, men också av gemenskap, skratt och oförglömliga ögonblick av triumf. Den har hyllats av både publik och kritiker för sitt kraftfulla budskap och Glada Hudik-teaterns unika sätt att berätta historier som berör på djupet.
2022 Vi genomför en manifestation i Avicii arena för allas rätt att skina tillsammans med lärare och elever som deltar i vårt skolprojekt Barn föds inte med fördomar – Catwalk i skolan, näringslivet och organisationer vi arbetar med samt närliggande dagliga verksamheter. En dag fylld av kärlek, allvar och glädje.
2023 Vi genomför en manifestation för alla människors lika värde på Sergels torg, en manifestation för att mångfald berikar vårt samhälle, minnas och hedra de människor som blev satta på institutioner och fick sitt människorvärde kränkt genom att utsättas för fasansfulla experiment utan samtycke.
2024 Premiär av ’Livet efter Catwalk’. Efter filmen ’Catwalk’ får vi nu följa skådespelarnas resa efter den stora succén. Hur har livet förändrats för dessa fantastiska individer som har gått från att vara dolda bakom kulisserna till att stå i rampljuset och förändra synen på både sig själva och på hela samhället? Vi får följa både de personliga berättelserna och den gruppdynamik som har vuxit fram under åren. Från framgångar på scenen till livet efter teatern – Livet efter Catwalk är en film om mod, vänskap och självförverkligande.
2024 Premiär av filmen ’Det kunde varit vi’. En dokumentär som tar oss tillbaka i tiden. Från invigningen av rasbiologiska institutet i Uppsala 1922 till Vipeholmsanstaltens experiment på utvecklingsstörda. Du som tittare får följa med när vi reser till olika platser i Sverige och träffar anhöriga, forskare och experter ger som ger svar på våra frågor och berättar om hur personer med olika funktionsvariationer behandlats genom tiderna. Vi gör inte filmen för att hitta syndabockar. Vi gör den för att vi som lever idag ska fundera kring hur vi själva agerar och tänker om andra människor. Syftet är att få människor att vilja vara med och bidra till ett samhälle som är mer inkluderande.