Hur många lingon finns det i världen?

Spelfilmen som inspirerades av Glada Hudik-teaterns resa
Historien bakom Glada Hudik-teatern börjar 1996 när Pär Johansson blir anställd på det kommunala dagcentret i Hudiksvall. Han blir frustrerad av vad han upplever som en trög och trist verksamhet. ”Kan vi inte spela teater och utvecklas istället för att träna på att knyta skorna?”.

Gänget på dagcentret började spela teater, och efter den första föreställningen har de radat upp ett pärlband av succéartade scenproduktioner som förändrat mångas syn på människor med funktionsvariationer och deras potential.

Glada Hudik-teatern är helt enkelt en tvättäkta solskenshistoria. Och historien om Glada Hudik-teatern är så bra att den 2011 blev storfilm: ”Hur många lingon finns det i världen?” med Sverrir Gudnasson, Vanna Rosenberg och flera av Glada Hudik-teaterns skådespelare i bärande roller sågs av hela 370 000 människor på bio.
Sagt om Hur många lingon finns det i världen?
”HUR MÅNGA LINGON FINNS DET VÄRLDEN? är en djupt gripande och varm komedi med mycket hjärta och själ.”
SvD

”Hur många lingon finns det i världen" är många saker. Den är varm, ömsint, gripande och full av kärlek. Kärlek till dem som är annorlunda.”
TT

Filmen är regisserad av Lena Koppel. I rollerna syns bland andra Mats Melin, Theresia Widarsson, Maja Karlsson, David Gustafsson, Bosse Östlin, Ellinore Holmer, Sverrir Gudnasson och Vanna Rosenberg.
0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till Shop