Glada Hudik Teaterns

Supporterklubb

TURNEBILD 1440x1080 1

Glada Hudik-teaterns Supporterklubb är en ideell förening som stödjer Glada Hudik-teaterns verksamheter och i samverkan med teatern vill verka för det gemensamma målet att personer med funktionsvariationer ska leva i delaktighet och självbestämmande i samhället. Föreningen är ideell partner i fondansökningar och projektarbeten.

Styrelsen för Supporterklubben
kallar härmed föreningens medlemmar till föreningsstämma

 

Tid: Torsdagen den 27 juni 2024 kl. 17.00

Plats: Glada Hudik-teaterns lokal, Sjöbodarna, Hudiksvall

Vänligen meddela ditt deltagande i förväg per mejl till emelieherkules@gmail.com

Efter stämman blir det fika, allmän information från styrelsen och tillfälle till frågor.

Dagordning

• Stämmans öppnande

• Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar (röstlängd)

• Val av ordförande på stämman

• Val av sekreterare på stämman

• Fastställande av dagordningen

• Val av två personer att jämte ordförande justera protokollet och tillika vara rösträknare

• Fråga om kallelse till stämman behörigen skett

• Föredragning av styrelsens förslag till föreningen fortsättning.

• Beslut med anledning av styrelsens förslag till föreningens fortsättning.

• Stämman avslutas

Välkommen

Gunilla Bergstrom

Alfons ”mamma” får Glada Hudik-teaterns Hederskram 2020

Författaren Gunilla Bergström får årets ”Hederskram till Bosse Östlins minne”.
Gunilla Bergström är barnboksförfattare och illustratör och mest känd för böckerna om Alfons Åberg men även för böckerna om Bill och Bolla där lillasyster Bolla har en funktionsnedsättning. Hennes strävan är att berätta sanna historier om verkliga människor där barn och vuxna blir påminda och kan få skratta och bli häpna tillsammans.

Via priset Hederskramen vill Glada Hudik-teaterns Supporterklubb uppmärksamma den som gjort betydande insatser för att personer med intellektuell funktionsvariation ska kunna leva ett rikt, utvecklande och respekterat liv.

Motiveringen lyder: Gunillas böcker om Bill och Bolla som gavs ut på 1970-talet utgör en personlig, gripande och klarsynt berättelse om en familj som får ett barn med intellektuell funktionsvariation och kontaktstörning. Böckerna gör den komplexa problematiken lättillgänglig och avdramatiserar de svårigheter som uppstår utan att för den skull släta över eller förenkla. Böckerna har – än idag – ett omistligt värde som läsupplevelse för både barn och vuxna och utgör ett fint underlag för samtal om de många svåra frågor de tar upp. Böckerna utgör ett tidlöst argument för vikten av mångfald.

Gunillas tackbrev efter att ha fått veta att priset går till henne:

Vilken härlig överraskning att få en Hederskram! Jag vet att ni känner till min bok om Bill och Bolla. Den kom för 40 år sen. Det är länge sen, 40 år. Så nu blev jag verkligen överraskad av er må ni tro!
Jag har gjort många böcker, mest om Alfons Åberg men Bolla-boken är mitt livs allra käraste och mycket, mycket viktigare än gamla vanliga Alfons. Det tror inte folk, men så är det. För Bolla handlar om verkliga livet. Om vardagen i en familj som får ett annorlunda barn, Alfons är så vanlig. Men Bolla är ANNORLUNDA och SPECIELL. Hon är söt och glad men kan inte tala alls. Ändå fick hon igång en hel familj att börja tänka och försöka förstå, utan att säga ett endaste ord. Då för 40 år sedan kom Bolla-boken på flera språk, till tusentals läsare, ändå bort i Japan och fick beröm och priser.

Men var kom boken från? Vem har upphovsrätt? Boken kom ju från flickan Bolla, som är SPECIELL och inte ens kan prata! Det var egentligen hon som skulle få pris, för utan henne ingen bok! Och nu får hon pris från er i Glada Hudik-teatern, så härligt. Det är väldigt viktigt att det finns ANNORLUNDA och SPECIELLA personer. För då måste DOM VANLIGA fundera och skärpa sig och lära MER om livet. Det är bra för oss ALLA. Hurra och stort tack till Glada Hudik-teatern.

Hälsningar från Bollas mamma
Gunilla Bergström

Ps. Idag är Bolla en vuxen dam och bor på ett hem, nära oss föräldrar. Talar gör hon inte men hon är stark och duktig och gör långa promenader varje dag med sin personal. Hon tycker mycket om kaffe. Då kollar hon noga hur det rinner genom kaffebryggaren ned i kannan. Och musik gillar hon! Kan härma sånger perfekt, tonsäkert – och nynnar utan ord. Det är hon bra på. Det kan inte alla!

Föreningen delar ut ett pris, ”hederskramen till Bosse Östlins minne” för att belöna och uppmärksamma personer som gjort betydande insatser för att personer med intellektuell funktionsvariation ska kunna leva ett rikt, utvecklande och respekterat liv. Tidigare pristagare är: Lasse Bengtsson, Sören Olsson, Filip Hammar, Nathea Anemyr och Kenneth Bengtsson.

Vill du bli medlem?

Skicka ett mail till info@gladahudikteatern.se med ditt namn, adress, e-mail och mobilnummer så kontaktar vi dig.
Årsavgiften är 200 kronor/person eller 500 kronor/familj. För att bli guldmedlem betalar du 1000 kr/år.

Föreningens styrelse 2020

Ordförande: Emelie Herkules
Ledamöter: Ninni Andersson, Mats Holmlund, Sören Löfkvist, Lars Olsson (från 2021 kassör) Peter Åkerström samt Anders Åbom
Revisorer: Per Iversen.

Hudiksvalls kommun
c/o Glada Hudik-teatern
824 80 Hudiksvall
Organisationsnummer: 802450-3669
BG: 495-5498, Hälsinglands Sparbank
Swish: 1230593467

0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till Shop