Vi kan mer

Glada Hudik-teatern och Ica skapar jobb
Det är bättre att vara kung på att ställa upp burkar rakt i en hylla än att inte vara kung på någonting alls. Därför har matvarukoncernen Ica tillsammans med bland andra Glada Hudik-teatern dragit igång projektet Vi kan mer. I skrivande stund har 1 850 personer med funktionsnedsättning fått jobb på Icas butiker och centrallager genom Vi kan mer. Ica gick in i samarbetet för att hjälpa till att skapa ett samhälle där alla får möjlighet att utvecklas till sin fulla potential – oavsett vad de är bra på. Bra Ica!

I Vi kan mer får människor med funktionsvariationer ingå i en grupp tillsammans med normalfungerande. De får utföra jobb som är viktiga för gruppen och på så sätt känna sig meningsfulla. Och normalfungerande människor får en chans att umgås med och lära känna människor med funktionsvariationer. De får en värdefull insikt: att alla människor kan spela en roll i en grupp och att alla inte behöver vara likadana för att fungera ihop. Är inte det en win-win så säg!

Ica har sedan 2008 varit Glada Hudik-teaterns huvudsponsor. Samtidigt som Ica inledde projektet Vi kan mer togs karaktären Ica-Jerry in i kedjans populära reklamfilmer. Ica-Jerry slog an något i folkdjupet och blev en enorm sensation med stor egen fanclub på Facebook och över en miljon visningar på Youtube.
Sagt om Vi kan mer
”Det är skönt att vara känd. Skönt att gå ut och visa upp mig.”
Mats Melin, Glada Hudik-teaternskådespelaren som spelar Ica-Jerry, i TV-programmet Malou efter tio.

0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till Shop