Utlandsprojekten

Mänskliga rättigheter är vår nya exportsuccé
Glada Hudik-teaterns projekt "Barn föds inte med fördomar" har blivit en stor framgång i Sverige. Omkring 50 000 barn har deltagit, med fantastiska resultat.

Nästa steg är att vi tar konceptet utanför Sveriges gränser. Vi tycker att alla människor har rätt till glädje och kärlek, oavsett om de bor i Hudiksvall eller Riga. Därför är målet med vår verksamhet att förändra hur hela världen ser och förhåller sig till personer med intellektuella funktionsvariationer.

Eleverna jobbar bland annat med olika frågeställningar om allas lika värde, de skapar en egen klasskonvention och skriver uppsats på temat "Om jag fick bestämma för en dag". Ett viktigt inslag i projektet är skolelevernas möten med våra ambassadörer – föreläsare från dagliga verksamheter. Dessa möten skapar möjligheter för reflektion om mänskliga rättigheter.
Sagt om Utlandsprojekten
”- Jag visste inte att personer med intellektuella funktionsnedsättningar kunde spela teater, sjunga och arbeta. Jag visste inte att de kunde ha hobbyer som oss.”
Sagt av en skolelev i Nordmakedonien.

"- Vi är så stolta över att vi kan exportera människovärde. Vi vet att man inte förändrar genom att ge människor dåligt samvete för vad de inte har gjort – man förändrar genom att ge hopp om att det går att förändra."
Pär Johansson, Glada Hudik-teaterns grundare och verksamhetsledare.

Eleverna jobbar bland annat med olika frågeställningar om allas lika värde, de skapar en egen klasskonvention och skriver uppsats på temat Om jag fick bestämma för en dag. Ett viktigt inslag i projektet är skolelevernas möten med våra ambassadörer – föreläsare från dagliga verksamheter. Dessa möten skapar möjligheter för reflektion om mänskliga rättigheter. Om ni vill läsa mer om projektets utveckling i olika länder kan man klicka nedan. -Vårt samarbete med Lettland -Vårt samarbete med Georgien -Vårt samarbete med Nordmakedonien
0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till Shop