Årets resa: Lördag 21 oktober – Lördag 28 oktober 2023

Alla har rätt till rörelseglädje
Människor med Downs syndrom är oftare överviktiga än andra. Det beror på flera saker, men föreningslivet är ofta dåligt anpassat efter de här människornas behov och matvanorna är inte alltid de bästa. Därför satsar Glada Hudik-teatern mycket på friskvård för människor med funktionsvariationer. Vi tycker att alla människor har rätt att må bra, och har rätt att få känna äkta rörelseglädje. Både i vardagen och på träningsresan.

PRELIMINÄRT UPPLÄGG
Pedagoger och deltagare från Glada Hudik-teatern brukar köra fyra klasser under veckan, 2-3 timmar per gång. Dessa timmar fylls av teater, musik och dans. Stämningen brukar vara på topp!
Veckans höjdpunkt brukar vara avslutningsföreställningen på den vackra utomhusteatern i Castro Marin där deltagarna får möjlighet att visa upp allt de lärt sig och övat på.

Alla lägerdeltagare måste ha minst en anhörig eller assistent med på resan. Under repetitionerna med Glada Hudik-teatern är lägerdeltagaren med, utan sin medföljande resenär. All övrig tid har den anhöriga/assistenten fullt ansvar för lägerdeltagaren. När deltagaren tränar med Glada Hudik-teatern anordnas olika träningspass av Springtime för medföljande resenärer. Det erbjuds även träning som passar utmärkt för lägerdeltagare och medföljande att göra tillsammans. En dag under veckan vilar vi från både träning och teaterrepetitioner.

Läs mer och boka här:
https://springtime.se/resor/teater-och-traningslager-i-portugal-med-glada-hudik-teatern/

Träningsveckorna i Portugal arrangeras i samarbete med den Springtime Travel: en av Sveriges mest erfarna researrangörer.
Sagt om Årets resa: Lördag 21 oktober – Lördag 28 oktober 2023
”Personer med funktionsvariationer, inklusive människor med Downs syndrom, är mer än personer i behov av hjälp; de skapar förändring och kan hjälpa till att driva samhället framåt.”
Ban Ki-moon, FN:s tidigare generalsekreterare, på World Down Syndrome Day 2016.

”Alltså, jag kan inte fatta hur jag kan vara så bra på det här också!”
Ida Johansson, Glada Hudik-teatern, efter att ha spelat in en träningsvideo till Youtube-serien Idas träningsskola.

För mer information om vår resa till Portugal, klicka på "Mer information" nedan.
0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till Shop