Portugal 24 september – 1 oktober 2022

Alla har rätt till rörelseglädje
En av årets höjdpunkter för oss på Glada Hudik-teatern är den återkommande träningsveckan i Portugal. Under sju fullspäckade dagar är vi ett stort gäng som tränar tillsammans i kustorten Monte Gordo. Vi gör yoga, springer, gympar, går stavgång, dansar – och som grädde på moset sätter vi upp en teaterföreställning tillsammans på en vacker gammal amfiteater. Det brukar alltid bli toppen!

Människor med Downs syndrom är oftare överviktiga än andra. Det beror på flera saker, men föreningslivet är ofta dåligt anpassat efter de här människornas behov och matvanorna är inte alltid de bästa. Därför satsar Glada Hudik-teatern mycket på friskvård för människor med funktionsvariationer. Vi tycker att alla människor har rätt att må bra, och har rätt att få känna äkta rörelseglädje. Både i vardagen och på träningsresan.

Träningsveckorna i Portugal arrangeras i samarbete med den Springtime Travel: en av Sveriges mest erfarna researrangörer.

Sagt om Portugal 24 september – 1 oktober 2022
”Personer med funktionsvariationer, inklusive människor med Downs syndrom, är mer än personer i behov av hjälp; de skapar förändring och kan hjälpa till att driva samhället framåt.”
Ban Ki-moon, FN:s tidigare generalsekreterare, på World Down Syndrome Day 2016.

”Alltså, jag kan inte fatta hur jag kan vara så bra på det här också!”
Ida Johansson, Glada Hudik-teatern, efter att ha spelat in en träningsvideo till Youtube-serien Idas träningsskola.

För mer information om vår resa till Portugal, klicka på ”Mer information” nedan.

0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till Shop