Glada Hudik-teaterns showskola

Glada Hudik-teatern bjuder in till Drama- och friskvårdskurs Är du 19-30 år, har intellektuell funktionsnedsättning och har gått ut gymnasiesärskola? Då är du välkommen att söka till Glada Hudik- teaterns Drama- och friskvårdskurs.

Syftet är att stärka deltagarnas självkänsla genom teater, sång och dans. Under kursåret får du lära dig mer om hälsa, träning och kost och prova på olika friskvårdsaktiviteter och träningsformer. Kanske hittar du en träningsform som du vill fortsätta med efter kursens slut. Drama- och friskvårdskursen är ett samarbete mellan Glada Hudik-teatern och Kulturskolan.

Hur lång är kursen?
Kurstiden är ett år och deltagarna träffas en dag i veckan.

Vad ingår?
Förmiddagarna ägnas åt teater, dans och sång. Eftermiddagarna är vikta åt friskvård där deltagarna får prova på olika träningsformer. Ibland görs studiebesök. Vi äter lunch tillsammans.

Teaterblocket: Här står den egna fantasin och kreativiteten i fokus. Genom enkel improvisation och teaterlek bygger deltagarna upp förmågan att våga stå på en scen. Vi arbetar också med rytmik, dynamik och rörelse. Tillsammans med dans- och sångpedagoger utvecklar vi enkla koreografier och sånger som framförs.

Kursen avslutas med en föreställning på Hudiksvalls Teater dit anhöriga, vänner och bekanta bjuds in. Tanken är att tillsammans producera en show med sketcher, dikter, sånger och dans.

Sagt om Glada Hudik-teaterns showskola

0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till Shop