Friskvårdsprojektet

Nu tränar vi för att må bättre tillsammans
Vi vill få så många som möjligt att röra på sig för att må bättre. Därför startade vi ett friskvårdsprojekt för tre år sedan, där vi bjuder in funktionshindrade och personal i Hudiksvall att träna yoga, simma, promenera, gymma och jogga med oss.

Många människor i Sverige idag motionerar inte så mycket som de borde för att må bra. Skälen till det varierar såklart, men för intellektuellt funktionshindrade kan det vara extra svårt att hitta träningsformer som passar – föreningslivet är inte alltid anpassat efter vissa människors speciella behov. Vi vill göra det lättare för funktionshindrade att få uppleva rörelseglädje, och därför har Glada Hudik-teatern med Arvsfondens hjälp dragit igång ett Friskvårdsprojekt i Hudiksvall. Vi anordnar träningsaktiviteter dit alla är välkomna, tre till fyra gånger varje vecka.
Vi låser oss då inte vid en träningsform utan testar allt möjligt kul: padel, dans, simning, jogging, boxning, ridning och gym. Resultaten är fantastiska – vi har kul och vi mår bättre tillsammans. Omkring 100 personer är inskrivna i träningsprogrammet.

Förutom träningen gör vi också temadagar och föreläsningar där deltagarna får lära sig mer om exempelvis hur våra matvanor påverkar hur vi mår. Målet är att alla ska få ha ett så hälsosamt liv som möjligt. I ett vidare perspektiv hoppas vi att vårt arbete ska inspirera andra kommuner och aktörer att jobba bättre med friskvård för funktionshindrade. För träning är kul – bara man hittar rätt!
Sagt om Friskvårdsprojektet
”Den här övningen är bra för att man kan ro lite lättare på sommaren. Om man har en riktig båt. Jag mår bra av det här!”
Ida Johansson, skådespelare med Glada Hudik-teatern, förklarar varför man ska köra roddmaskin på gymmet i hennes populära Youtube-serie ”Idas träningsskola”.

0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till Shop