Sista chansen att se Trollkarlen från Oz

Vi tar inget ansvar över de översättningar som görs via Googles tjänst Google Translate.

EnglishLatvianMacedonianSwedish

januari 17, 2018

I maj 2018 ger sig Glada Hudik-teatern ut på avslutningsturné med Trollkarlen från Oz. “Hittills har 120 000 personer sett föreställningen, men nu är det sista chansen. Efter detta börjar arbetet med nya projekt”, säger Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern. De orter som får besök under turnén är: Norrtälje, Stockholm, Östersund, Härnösand och Gävle.

Parallellt med turnén genomförs skolprojektet “Barn föds inte med fördomar” som vänder sig till elever i åk 4-6 med syfte att ge barnen sunda värderingar genom att acceptera och uppskatta olikheter. Projektet genomförs nu för tredjeåret och har nått över 40 000 elever. Som avslutning bjuds klasserna in att se föreställningen på respektive ort.

-Responsen från elever, lärare och föräldrar har varit överväldigande. Vi vill att barn tidigt, på ett naturligt sätt, får möta och fundera kring olikheter. Tyvärr känns det som att det här projektets budskap just nu är viktigare än någonsin, säger Pär Johansson.

Trollkarlen från Oz i Glada Hudik-teaterns tolkning

I den fria nytolkningen av L. Frank Baums Trollkarlen från Oz är allt upp och ner.  Med en stor dos humor och allvarsam botten möter vi en trollkarl som bygger murar runt sig själv av rädsla för att möta omvärlden - en värld fylld av homosexuella plåtgubbar utan hjärtan, dansanta lejon som lider av scenskräck och rockande fågelskrämmor utan hjärnor. Dit anländer också Alice, som bara har vänner på Facebook, Dorothy som vill kunna sjunga vackert för att göra andra stolta och hunden Toto som spelat in fler Die Hard-filmer än självaste Bruce Willis.

I Glada Hudik-teaterns storslagna musikal är landet Oz en flykt från smärtsamma minnen, men också en möjlighet till förändring. Det handlar om att våga göra upp med sina egna fördomar. Att våga möta sig själv. Att våga känna att man duger – att våga vara människa.

Den grammisbelönade musiken till föreställningen är specialskriven av Salem Al Fakir och Pontus de Wolfe.

Turnéplan

Norrtälje 2 maj

Stockholm 7 maj

Östersund 13-15 maj

Härnösand 17-18 maj

Gävle 30-31 maj

Boka dina biljetter här!

Du kanske också gillar…

Din varukorg