Nu tar vi det hyllade skolprojektet till Lettland

Vi tar inget ansvar över de översättningar som görs via Googles tjänst Google Translate.

EnglishLatvianMacedonianSwedish

april 8, 2019

Glada Hudik-teatern, i samarbete med Svenska Institutet, tar det uppskattade projektet “Barn föds inte med fördomar” ut i världen. Först på tur är Lettland, där 2500 elever på 17 skolor sätter igång arbetet under hösten.

föds inte med fördomar är ett projekt från Glada Hudik-teatern som har till syfte att lära barn att acceptera och uppskatta olikheter. Hittills har drygt 50 000 elever och lärare arbetat med projektet runt om i Sverige och nu är det alltså dags att fortsätta utomlands.

Under läsåret kommer 17 skolor från hela Lettland att arbeta med ”Barn föds inte med fördomar” och en lokal koordinator finns på plats för att hålla i trådarna. Eleverna jobbar bland annat med olika frågeställningar om allas lika värde, skapar en egen klasskonvention och skriver uppsats på temat ”Om jag fick bestämma för en dag”. Ett viktigt inslag blir också mötet med en dagcentergrupp från Riga, där eleverna får möjlighet att förbereda och ställa frågor till deltagarna.

– I Lettland har man inte kommit lika långt med inkluderingsarbetet som här i Sverige. Många barn har till exempel aldrig mött en person som har en utvecklingsstörning, och vi ser att dessa möten blir viktiga dörröppnare för att diskutera frågor om fördomar, mångfald och tolerans, säger projektledare Mia Berglund från Glada Hudik-teatern.

Projektet pågår i Lettland under läsåret 18/19 och därefter står nya länder på tur.

Du kanske också gillar…

Din varukorg