Glada Hudik-teaterns hederspris till ”Rocka sockorna”- Nathea Anemyr

Vi tar inget ansvar över de översättningar som görs via Googles tjänst Google Translate.

EnglishLatvianMacedonianSwedish

februari 14, 2016

Nu får elvaåriga Nathea Anemyr från Storebro Glada Hudik-teaterns hederspris för sitt brinnande engagemang kring initiativet “Rocka sockorna”. Priset, som delas ut den 20 mars på Fotografiska museet i Stockholm, går till en person som på ett betydelsefullt sätt bidragit till att förändra människors sätt att tänka, se och förhålla sig till utvecklingsstörda.

Motivering:

“Nathea skapade i sociala medier kampanjen ”Rocka sockorna”, som förra året fick en fantastisk genomslagskraft. Hennes initiativ innebar att man nådde oerhört många fler. Hon har sedan fortsatt att driva och utveckla kampanjen som sprider det utmanande men egentligen så självklara budskapet:

Olika är bättre!

Nathea har inte stannat vid detta, utan sprider nu kampanjen vidare genom utmaningar till andra länder att ”Rocka sockorna”! England, Danmark, Norge, Finland… Världen! ”

– Nathea startade initiativet “Rocka sockorna” för att hylla sin storasyster Noelle och alla andra som har Downs Syndrom. Därför väljer vi att i år dela ut priset på Fotografiska museet i Stockholm i samband med premiären för utställningen “Ikoner”. En utställning där 21 personer med Downs syndrom porträtteras, säger Anders Åbom, ordförande i Glada Hudik-teaterns supporterklubb.

Om ”Rocka sockorna”

Ta på dig olika strumpor och hylla våra olikheter!

Förra året deltog över 300 000 svenskar i kampanjen “Rocka sockorna” och även i år uppmanar Nathea Sverige och flera andra länder att använda olikfärgade strumpor för att uppmärksamma att människor är olika. Den 21 mars, på World Down Syndrome Day, är det dags att ha olika färg på strumporna.

Du kanske också gillar…

Din varukorg