Glada Hudik-teatern firar 20 år med ny Sverigeturné

Vi tar inget ansvar över de översättningar som görs via Googles tjänst Google Translate.

EnglishLatvianMacedonianSwedish

januari 14, 2016

Den kritikerrosade föreställningen Trollkarlen från Oz sågs av över 60 000 personer under 2014 och belönades med en grammis för den specialskrivna musiken. Nu firar Glada Hudik-teatern 20 år och tar i och med jubileet Trollkarlen från Oz på en ny turné till flera nya platser runt om i landet.

Glada Hudik-teatern är en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar sida vid sida. Teatern har rönt stora framgångar med föreställningen Elvis, långfilmen Hur många lingon finns det i världen? och reklamprofilen ICA-Jerry.

Under 2016 firar man sitt 20-årsjubileum med att ge sig ut på en ny turné med succéföreställningen Trollkarlen från Oz. Föreställningen sätts upp på flera nya orter för att ge fler chansen att se Glada Hudik-teatern uppträda. Nypremiären sker i april i Sandviken och fortsätter sedan till fem orter runt om i Sverige; Leksand, Uppsala, Sundsvall, Skellefteå och avslutningsvis i Ericsson Globe i Stockholm.

– Vår senaste turné gav mersmak. Det känns inte mer än rätt att fira vårt 20-årsjubileum med en ny turné där vi också besöker flera nya orter. Alla i ensemblen är fyllda av energi och längtar nu efter att möta publiken och få applåder och stående ovationer, säger Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern.

Trollkarlen från Oz på Glada Hudik-teaterns vis

I den fria nytolkningen av L. Frank Baums Trollkarlen från Oz är allt upp och ner. Med en stor dos humor och allvarsam botten möter vi en trollkarl som bygger murar runt sig själv av rädsla för att möta omvärlden – en värld fylld av homosexuella plåtgubbar utan hjärtan, dansanta lejon som lider av scenskräck och rockande fågelskrämmor utan hjärnor. Dit anländer också Alice, som bara har vänner på Facebook, Dorothy som vill kunna sjunga vackert för att göra andra stolta och hunden Toto som spelat in fler Die Hard-filmer än självaste Bruce Willis.

I Glada Hudik-teaterns storslagna musikal är landet Oz en flykt från smärtsamma minnen, men också en möjlighet till förändring. Det handlar om att våga göra upp med sina egna fördomar. Att våga möta sig själv. Att våga känna att man duger – att våga vara människa.

Den grammisbelönade musiken till föreställningen är specialskriven av Salem Al Fakir och Pontus de Wolfe.

Du kanske också gillar…

Din varukorg