Bosse hyllas med egen staty på gågatan i Hudiksvall

Vi tar inget ansvar över de översättningar som görs via Googles tjänst Google Translate.

EnglishLatvianMacedonianSwedish

november 25, 2016

Vår älskade skådespelare, Bosse Östlin, avled ifjol i en stroke. Han blev 63 år gammal. Till hans minne har vi rest en staty i Hudiksvall. Det är, så vitt vi vet, den första statyn över en utvecklingsstörd person i Sverige.

– Att få förmånen att vistas i Bosses närhet var att få en lektion i kärlek och en påminnelse om hur mycket vi andra lätt tar för givet. Bara genom sitt nyfikna, väna väsen blev han en ambassadör för medmänsklighet och kärlek, säger Pär Johansson.

Bosse var en del av Glada Hudik-teatern från starten 1996 och hans kramar vann direkt publikens hjärta. Då mängder av människor delade beskedet om hans bortgång på Facebook nåddes över 3,2 miljoner personer inom ett dygn.

– Det är svårt att tänka sig att en utvecklingsstörd person hade hyllats så för 30 år sedan. Vi har kommit en bit i Sverige, med andra ord, säger Pär Johansson.

Statyn, i naturlig storlek, är placerad på gågatan i Hudiksvall och hålls uppvärmd året runt för att ge alla chansen att krama Bosse och sprida hans budskap vidare.

Du kanske också gillar…

Din varukorg