EMMA ÖRTLUND

– Ensemblens omtänksamma 80-talsfantast

Vad är det bästa med att vara Emma?
– Det är att jag får vara mig själv, den jag vill vara. Sedan är det bra att jag är glad, hjälpsam och snäll. Och pastellfärgerna i mitt liv gillar jag.

Det bästa med Catwalk?
– Det var att jag äntligen fick glänsa i en rosa balklänning, att jag fick revansch på mobbarna som gjorde att jag inte orkade gå på min egen studentbal 2008. Sedan har jag blivit tryggare, mer vuxen och har mycket mindre ångest. Saker och ting går lättare i mitt liv nu.

Vad betyder den rosa klänningen som Frida Jonsvens sytt åt dig?
– Åh, oj oj, jättemycket. I den känner jag mig som en blandning av Askungen, Törnrosa och en prinsesstårta. Det är verkligen som jag skulle ha sovit i hundra år och fått vakna upp till ett helt nytt liv. Jag är äntligen fri.

Hur var det att träffa prinsessan Madeleine i New York?
– Jag ville ju se ut som Madeleine när jag var yngre. Så jag färgade håret och klippte mig som henne. Därför var det underbart. Hon är så gullig och go. Hon skrattade när jag sa: ”There is two princess in New York today.”

Jobbigaste med Catwalkprojektet?
– Vi har jobbat så nära ihop och ibland blev det lite jobbigt. Vi är två personer i gruppen som tycker om att synas och är rätt lika, så ibland krockade vi.

Vem vill du absolut ska se filmen?
– Jag tycker att Madeleine borde få komma, hela kungafamiljen förresten. Sedan borde även Idol-Darin och Pernilla Wahlgren få gå.

Hur är det att vara kändis nu?
– Overkligt, ovant, fantastiskt. Men jag är också rädd över att folk ska vara dumma mot mig i sociala medier och sånt.

Den saken har jag med mig på alla resor?
– Alltid en Harlequinroman, en kärleksbok. Just nu läser jag ”Under Misteln”.

0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till Shop