Succé för Gummi-Tarzan – Vad händer nu?

Vi tar inget ansvar över de översättningar som görs via Googles tjänst Google Translate.

Gummi Tarzan 1

maj 16, 2023

Succé för teater- och musikföreställningen Gummi-Tarzan – Vad händer nu?

Den 25 april var det premiär på Hudiksvalls teater inför inbjudna föräldrar, syskon och lärare från Västra Skolan. Sedan dess har närmare 2800 personer – skolelever och allmänhet – sett föreställningen som handlar om vänskap och utanförskap. Om att passa in och känna att man duger. Nu väntar välförtjänt vila och snart sommarlov för de åtta skådespelarna från Västra Skolan. I höst fortsätter arbetet i projektet ”Tillsammans” med planering av skolföreläsningar. 

Det är en stolt och mycket glad Emil Strandell vi får tag i på telefon. Han är projektledare för ”Tillsammans” projektet som genomförs i samarbete med Västra Skolan i Hudiksvall med stöd av Erling Perssons Stiftelse. 

– Det har varit fantastiskt roliga, men också väldigt intensiva dagar. Våra skådespelare har gjort hela 13 föreställningar sedan premiären i slutet av april. Vissa dagar, till och med dubbla föreställningar. De har varit helt otroliga. Då är det extra roligt att vi fått sådana fina omdömen och beröm från publiken, berättar Emil. 

Gummi-Tarzan är en del i Tillsammans-projektet som drivs under tre år. Föreställningen spelas av åtta elever från Västra Skolan i Hudiksvall. Fyra av dem går på grundskolan och fyra på anpassad grundskola (tidigare särskola). Efter en avslutningsdag i maj får eleverna en välförtjänt paus över sommaren, men i höst fortsätter arbetet. 

– I höst börjar vi arbetet med att ta fram en föreläsning som vi ska åka runt med på skolor i Hudiksvalls kommun våren 2024. Tanken är att eleverna i projektet, inte alla samtidigt men några åt gången, får följa med och berätta för andra barn hur de upplevt projektet och om de lärt sig något om sig själva och andra, säger Emil. 

Projektet Tillsammans är ett projekt för integration mellan grundskola och anpassad grundskola i syfte att öka förståelsen för varandra, skapa en mer inkluderande skola och övervinna fördomar. 

– Något som är väldigt roligt är att arbetet redan börjat ge resultat på Västra Skolan. Häromdagen hade grundskolan och den anpassade grundskolan städdag tillsammans och i år planerar man att fira skolavslutningen tillsammans. Det känns såklart otroligt fint och bra, men samtidigt känns det lite märkligt att det inte alltid varit så. Varför inte liksom? säger Emil.

Du kanske också gillar…

GLADA HUDIK FESTEN 2024

GLADA HUDIK FESTEN 2024

Varmt välkomna till Glada Hudik Festen Den 25 maj 2024 kommer Glada Hudik-teatern i samarbete med ICA Stiftelsen att...

Tre viktiga dygn i Georgien

Tre viktiga dygn i Georgien

Glada Hudik-teaterns initiativ ”Barn föds inte med fördomar” har blivit en stor framgång i Sverige. Hittills har...

0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till Shop