Självklart för Emma att designa årets rosa band

Vi tar inget ansvar över de översättningar som görs via Googles tjänst Google Translate.

emma ortlund rosabandet header

oktober 25, 2022

Emma Örtlund, som fick sitt genombrott i filmen Catwalk – Från Hudiksvall till New York, är återigen högaktuell. Dels som designer av årets Rosa Band, dels med Sverigeturnén med Catwalk Live. Vi träffar henne bara några timmar innan premiären i Hudiksvall den 20 oktober.

Emma har egen erfarenhet av att vara anhörig till någon som drabbas av cancer. För sju år sedan förlorade hon sin mamma, bara 65 år, i sjukdomen. När Emma fick frågan från Cancerfonden om hon ville designa årets Rosa Band tvekande hon därför inte en sekund.

• Jag vill bidra till att Cancerfonden får mer pengar till forskning, så att fler som drabbas av cancer ska överleva. Ingen, varken ung eller gammal, ska behöva dö i cancer. Med mitt band vill jag stötta de som är drabbats, de som blivit friska och de som gått bort, säger Emma.

Emma tycker att det är roligt att designa och ritar sina egna kläder. Drömmen är en egen designkollektion så småningom. Något annat hon gillar är 80-talet. Färgerna, frisyrerna, kläderna, musiken, TV-programmen – allt. När hon började fundera på design av sitt band, var valet därför ganska enkelt.

• Jag ville designa ett band med mycket färg som man blir glad av att bära. Jag valde därför att göra ett lite större band i bubbelgumsrosa sammet med en neongul blixt som signalerar kraft och ordet now i mintgrönt med ett utropstecken efter. Det betyder att vi alla kan göra något här och nu. Det är nu som forskarna ska utrota cancer. Det är också viktigt att gå på undersökningar så att cancer upptäcks i tid, säger Emma.

Om några timmar är det premiär för Sverigeturnén med Catwalk Live inför stor publik i Hudiksvall. Emma ska återigen få klä sig i sin fantastiska rosa klänning och gå längs catwalken på samma sätt som hon gjorde i både filmen och under modeveckan i New York för tre år sedan.

• Glada Hudik-teatern och Catwalk har betytt jättemycket för mig. Jag har fått vänner för livet och är mycket gladare nu. Just nu känns det pirrigt och lite ångestfyllt, men samtidigt jätteroligt. Jag tänker bara att jag ska vara mig själv, så går det säkert bra, säger Emma.

emma ortlund rosabandet arets designer

Du kanske också gillar…

GLADA HUDIK FESTEN 2024

GLADA HUDIK FESTEN 2024

Varmt välkomna till Glada Hudik Festen Den 25 maj 2024 kommer Glada Hudik-teatern i samarbete med ICA Stiftelsen att...

Tre viktiga dygn i Georgien

Tre viktiga dygn i Georgien

Glada Hudik-teaterns initiativ ”Barn föds inte med fördomar” har blivit en stor framgång i Sverige. Hittills har...

0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till Shop