Nu åker Glada Hudik-teatern på Sverigeturné med Catwalk Live

Vi tar inget ansvar över de översättningar som görs via Googles tjänst Google Translate.

catwalk live hostturnen 1920

oktober 18, 2022

Dokumentärfilmen Catwalk – från Glada Hudik till New York har hittills setts av över 1 miljon personer och intresset för filmen är stort även internationellt. Emma, Ida, Alex, Kitty och Nicklas från Glada Hudik-teatern gjorde succé när de intog catwalken under Fashion Week i New York 2019. Nu åker samma gäng ut på Sverigeturné. Åtta orter får besök. Först ut är Hudiksvall med premiär den 20 oktober.

Turnén sker i samarbete med och finansieras av ICA Stiftelsen, lokala ICA-handlare samt lokala samarbetspartners. Följande åtta orter besöks under turnén: Hudiksvall 20 oktober, Visby 24 oktober, Norrköping 26 oktober, Södertälje 7 november, Östersund 8 november, Piteå 9 november, Västerås 14 november och Karlstad 15 november.

Under turnén kommer deltagare ur Glada Hudik-teatern att besöka ett antal skolklasser på orten som deltagit i skolprojektet ”Barn föds inte med fördomar – Catwalk i skolan”. Som en del i projektet har barnen sett filmen och därefter diskuterat ett antal frågor baserat på den. Nu får de chansen att träffa personerna i filmen och ställa frågor till dem. Skolprojektet har hittills engagerat 225 kommuner, 6700 lärare och nära 90 000 elever runt om i landet. 

På kvällen arrangeras ett evenemang där lokala ICA-handlare står värdar och bjuder in gäster. Kvällen inleds med ett seminarium på temat samhällsengagemang och inkluderingsarbete. Pär Johansson, grundare och konstnärlig ledare i Glada Hudik-teatern berättar om resan med Catwalk och projektet ”Vi kan mer” som drivs tillsammans med ICA. Därefter visas filmen Catwalk – från Glada Hudik till New York och som avslutning får gästerna uppleva Catwalk Live med modellerna från Glada Hudik-teatern i samma kläder och till samma musik och koreografi som i New York. 

– Målet med kvällen är att beröra och inspirera. Vi vet att de allra flesta som ser filmen blir berörda och i kombination med ett intressant och viktigt seminarium och en färgsprakande final tror vi på en magisk kväll, säger Paulin Bergqvist, projektledare Glada Hudik-teatern. 

– Vi är oerhört glada och stolta över samarbetet med ICA som pågått sedan 2008 och gjort skillnad för många människor på riktigt. Förutom denna turné har samarbetet med dem möjliggjort projektet ”Vi kan mer” som bidragit till att 1800 personer med funktionsnedsättning idag har ett arbete i en ICA-butik eller ICAs lager. Dessutom var de modiga nog att ge Mats Melin från Glada Hudik-teatern en nyckelroll i sin TV-reklam redan 2009. I dag är han en viktig förebild för många, säger Pär Johansson.

Du kanske också gillar…

GLADA HUDIK FESTEN 2024

GLADA HUDIK FESTEN 2024

Varmt välkomna till Glada Hudik Festen Den 25 maj 2024 kommer Glada Hudik-teatern i samarbete med ICA Stiftelsen att...

Tre viktiga dygn i Georgien

Tre viktiga dygn i Georgien

Glada Hudik-teaterns initiativ ”Barn föds inte med fördomar” har blivit en stor framgång i Sverige. Hittills har...

0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till Shop