Catwalk live Sverige turné

Vi tar inget ansvar över de översättningar som görs via Googles tjänst Google Translate.

inblick 1 1000x750px

november 8, 2022

Hälsningar från Catwalk Live-turnén 
Torsdagen den 20 oktober hade Catwalk Live-turnén premiär i Hudiksvall. Därefter har turnén fortsatt till Visby, Norrköping och Södertälje. Vi ringer Pär Johansson, grundare och konstnärlig ledare för Glada Hudik-teatern, för att höra hur mottagandet varit så här långt.

Hej Pär, hittills har Catwalk Live-turnén besökt fyra orter. Hur går det?
Det känns som att vi är ute på en världsturné i Sverige. Överallt möts vi av fullsatta hus, stående ovationer, tårar och skratt om vartannat. Ren och skär glädje helt enkelt. Man förstår verkligen vilken påverkan det vi gör tillsammans har på människor. Folk vi möter blir berörda på riktigt. Det är häftigt och stort att få vara med om. 

Det är många skolklasser runt om i landet som arbetat i projektet ”Barn föds inte med fördomar – Catwalk i skolan. Träffar ni några av dessa under turnén?
Ja, några skolklasser på varje ort får komma till hotellet där vi bor och träffa Emma, Ida, Alex, Kitty och Nicklas och ställa frågor. Det blir väldigt fina möten och det märks att barnen arbetat väldigt innerligt med projektet och att det på riktigt gett resultat. Att jobba för allas lika värde och motverka fördomar är inte något som görs över en natt, utan det är ett kontinuerligt arbete. Vi är glada att det arbetsmaterial vi tagit fram, kan underlätta det arbetet för pedagoger runt om i landet. 

Turnén görs tillsammans med er samarbetspartner ICA. Berätta mer om det.
Vi gör den här turnén tillsammans med ICA Stiftelsen och lokala ICA-handlare på orterna vi besöker. Det lokala engagemanget är viktigt och en förutsättning för att detta ska bli hållbart över tid. Hittills har det varit helt fantastiskt. ICA handlarna står som värdar för evenemanget på kvällen och bjuder in medarbetare, kunder och allmänhet.  Många av de lokala handlarna har personer med intellektuell funktionsnedsättning anställda i sina butiker. En synergieffekt av vårt projekt ”Vi kan mer” som vi startade tillsammans med Ica 2009. Samma år som vi skapade Ica-Jerry. Både de och ICA-handlarna är med på scenen och berättar om sitt arbete. Det blir väldigt påtagligt för publiken att alla människor behövs i vårt samhälle. 

Under turnén visas filmen ”Catwalk – från Hudiksvall till New York” och så bjuds besökarna på en catwalk live i lokalerna. Vilka reaktioner får ni?
Hittills har filmen setts av över 1 miljon människor i olika plattformar. Ändå hör vi att många av besökarna inte sett den tidigare. Det syns att många blir berörda av skådespelarna och historien. Att vi sedan avslutar kvällen med att skådespelarna och modellerna ur Glada Hudik-teatern kör catwalken live i lokalen blir pricken över i. Det är väldigt starkt.

Nu fortsätter turnén vidare till Östersund, Piteå, Västerås och Karlstad. Hur är stämningen i turnébussen?
Den är toppen med mycket skratt och bus! Skådespelarna trivs och tycker att det är roligt att träffa gänget och komma ut på turné igen. Det har gjort en fantastisk resa både tillsammans och individuellt. Målet med allt vi gör inom vår verksamhet är att försöka öppna ögonen på människor och få dem att förstå alla människors lika värde och att alla människor behövs. I det arbetet är våra skådespelare otroligt viktiga förebilder. Min erfarenhet säger att om man ska få med sig människor och skapa förändring, ska man aldrig ge någon dåligt samvete för vad de inte gjort, utan ingjuta hopp om att det går att förändra. De personer jag haft glädjen att möta och jobba med under drygt 25 år med Glada Hudik-teatern påminner mig om vikten av det, varje dag.

#gladahudikteatern #hudikteatern #vikanmer #barnfödsintemedfördomar #catwalklive #therighttoshine #ica

Du kanske också gillar…

GLADA HUDIK FESTEN 2024

GLADA HUDIK FESTEN 2024

Varmt välkomna till Glada Hudik Festen Den 25 maj 2024 kommer Glada Hudik-teatern i samarbete med ICA Stiftelsen att...

Tre viktiga dygn i Georgien

Tre viktiga dygn i Georgien

Glada Hudik-teaterns initiativ ”Barn föds inte med fördomar” har blivit en stor framgång i Sverige. Hittills har...

0
    0
    Din kundvagn
    Din kundvagn är tomÅtervänd till Shop